CRUSH THE CLOCK

Om races te winnen en wereldrecords te breken, begin je met het doorbreken van de status-quo. Dat is hoe Ironman-wereldkampioen Kristian Blummenfelt denkt, en dat is de drijvende kracht achter de geheel nieuwe CADEX Aero 4-Spoke en Aero Disc WheelSystems. Dit zijn de snelste wielen ooit gemaakt door CADEX, ontwikkeld door middel van uitgebreide windtunnelanalyse en bewezen in echte triatlons.

Superlichte en stijve carbon velgen, gevormd door uitgebreide windtunnelgegevens, snijden sneller door de lucht dan welk ander wiel dan ook. De nieuwe R3-C40 aero-naaf met keramische lagers vermindert wrijving tot 30 procent ten opzichte van de naaf van de vorige generatie. En de hookless velgen, met een binnenbreedte van 22,4 mm, creëren een naadloze verbinding tussen de velgen en tubeless banden voor een verbeterde rolweerstand, meer zijwandondersteuning en betere grip in de bochten.

Het komt allemaal neer op een ongeëvenaarde aerodynamica, energiebesparende efficiëntie en totale controle onder alle omstandigheden.

BAANBREKENDE AERODYNAMICA

Zowel de CADEX Aero 4-Spoke- als Aero Disc-wielen zijn ontworpen met aero-velgvormen die zijn ontwikkeld, getest en bewezen door middel van uitgebreide windtunnelanalyse. Met behulp van een dynamische pedaalmannequin voerden CADEX-ingenieurs aerodynamische tests uit onder meerdere gierhoeken om de windweerstand te analyseren. Ze gebruikten de som van hun verzamelde gegevens om een velgvorm te creëren die het beste presteert in veel voorkomende windrichtingen. Dit unieke protocol, met consistente en herhaalde methodologie, levert de beste algehele aero-prestaties op in reële omstandigheden.

HYPER EFFICIËNT

GEOPTIMALISEERDE COMPOSITE ENGINEERING

18K carbon uit één stuk zorgt voor een hoge treksterkte in meerdere richtingen. Een versterkte lichtgewicht schuimplaat, geplaatst tussen lagen van carbon lay-up, optimaliseert verder de velgstijfheid.


HUB-TECHNOLOGIE

Met machinale bewerking met hoge tolerantie op de assen, opnieuw ontworpen interne onderdelen, keramische lagers en
een geheel nieuw ratelsysteem met 40 tanden, vermindert de CADEX R3-C40-naaf de wrijving bij het trappen met 33 procent en de wrijving bij het vrijlopen met 31,5 procent zonder afbreuk te doen aan de sterkte of duurzaamheid.

TOTALE CONTROLE

De geheel nieuwe Aero 4-Spoke en Aero Disc-wielen zijn opnieuw ontworpen met CADEX-kenmerkende velgtechnologieën die een betere efficiëntie en meer controle garanderen.

HOOKLESS TECHNOLOGIE

  • Een haakloze hiel en brede 22,4 mm binnenste velgbreedte verhogen de algehele wielsterkte en creëren een rondere, meer uniforme bandvorm met verhoogde zijwandondersteuning en een breder, korter contactvlak. Dit minimaliseert de rolweerstand en zorgt voor een soepeler rijgedrag.

TUBELESS TECHNOLOGIE

  • Met tubeless banden kunnen rijders een lagere bandenspanning gebruiken, zodat de banden beter op de weg passen. Dit resulteert in een betere efficiëntie, minder vermoeidheid van de rijder, meer comfort en betere controle onder zware omstandigheden.

SCHIJFREMMEN

  • Schijfremmen creëren een meer aerodynamisch profiel door de zijwaartse krachtweerstand te verminderen. Ze leveren ook krachtigere, consistentere remprestaties.