BEZORGING

Hoe lang duurt mijn levering?

Bestellingen geplaatst voor 15:00 uur worden met drie werkdagen bezorgd. Accessoires en componenten worden bezorgd door DPD. Na bezorging zijn de producten op te halen bij de gekozen dealer. Heb jij na drie werkdagen nog geen notificatie ontvangen? Neem dan contact op met jouw gekozen dealer.

Bezorgkosten

CADEX Benelux werkt alleen op basis van Click & Collect en bezorgd dus niet aan een thuisadres. Hierdoor zitten er geen bezorgkosten aan verbonden. Wij leveren enkel naar onze dealers in Nederland of België.

BETALING

Betaalmethodes

Het betalen van je bestelling kan met verschillende betaalmethodes. De keuze voor een betaalmethode maak je tijdens het plaatsen van een bestelling.

iDeal
Betalen via je eigen internetbankieren. Je doorloopt dezelfde stappen als je bij internetbankieren gewend bent; het voordeel is dat de betaling met alle gegevens al voor je klaarstaat. Makkelijk en volgens dezelfde (strenge) beveiligingseisen van je bank. Deze betaalservice is beschikbaar voor klanten van ABN AMRO, ASN Bank, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers.

Creditcard
Je kunt je creditcardgegevens van VISA en Mastercard via onze beveiligde SSL procedure veilig invoeren en wij zorgen samen met je creditcardorganisatie voor een goede afhandeling. Niemand behalve jijzelf krijgt hierbij je kaartnummer of andere informatie te zien. Onze betaalprovider Stripe verifieert voor ons o.a. de geldigheid van je kaart, kaartnummer en toegangsrechten van je creditcard. Zo wordt je bestelling onmiddellijk bevestigd en kunnen we je bestelling zo snel mogelijk versturen.

RETOURNEREN

Toch niet helemaal tevreden met je aankoop? Dat kan natuurlijk gebeuren, uiteraard kun je een bestelling bij ons retourneren als deze aan de retourvoorwaarden voldoet (zie kopje ‘Retourvoorwaarden’ hieronder).

  • Binnen 14 dagen na aankoop retourneren
  • Kosteloos retourneren van accessoires
  • Terugbetaling binnen enkele werkdagen

Heb je componenten besteld via onze website die direct bij jou geleverd zijn? Dan kun je als je een bestelling wilt retourneren een DPD retouraanvraag aanmaken. Vervolgens kun je je retourzending bij een DPD Parcelshop in jouw buurt afgeven.

Heb je via onze website een frame besteld die via een CADEX retailer is geleverd en wil je de aankoop ongedaan maken? Neem in dat geval contact met ons op via webshop-nl@giant-europe.com. Na bevestiging vanuit onze customer service kun je het frame, inclusief de bij het frame horende accessoires, retourneren bij de betreffende CADEX retailer.

Retourkosten

Wanneer je via bovenstaande DPD pagina een retouraanvraag hebt ingediend is retourneren van het pakket kosteloos. Wil je het pakket zelf retour sturen? Dat kan ook, alleen betaal je dan zelf de kosten voor het retour sturen. Neem in dat geval contact met ons op via webshop-nl@giant-europe.com.

Aan het retourneren van via de website aangekochte frames zijn geen kosten verbonden. Wel dien je zelf zorg te dragen voor het retourneren van het frame naar het verkooppunt waar je het frame hebt afgehaald, of die het frame bij je heeft afgeleverd.

Retourvoorwaarden

Twijfel je of de bestelling geretourneerd kan worden? Bekijk dan onderstaande voorwaarden om het zeker te weten.

Het is mogelijk om tot 14 dagen na de factuurdatum van je bestelling producten te retourneren. Een product kan enkel geretourneerd worden in de originele en onbeschadigde verpakking, zonder beschadigingen en zonder montage- en/of gebruikssporen. Kleding kan ook worden geretourneerd, maar alleen in de originele verpakking met aangehechte labels en zonder sporen van gebruik of wassen. Gepersonaliseerde producten kunnen niet worden geretourneerd. Hygiënische producten, zoals onderkleding, kunnen vanuit hygiënisch oogpunt niet worden geretourneerd.