CADEX 36 Disc Tubeless

Het geheel nieuwe CADEX 36 Disc WheelSystem is een veelzijdig, lichtgewicht carbon wiel, ontworpen voor prestaties wanneer het ertoe doet. Met een hookless velgontwerp, een geoptimaliseerde binnenbreedte van 22,4 mm en een diepte van 36 mm, wordt een onverslaanbare acceleratie- en klimefficiëntie geleverd en een zelfverzekerd rijgedrag in afdalingen, door de wind en op gevarieerd terrein.
Current price: 1.049 € - 1.349 €

Kenmerken

  • Door de nauwkeurig geplaatste versterkingen in de carbon lay-up wordt alleen carbonvezel gebruikt waar dat echt nodig is, waardoor een sterke, stijve velgstructuur ontstaat die slechts 1302 gram weegt.
  • CADEX hookless velgtechnologie heeft een brede binnenvelgbreedte en een duurzame doorlopende koolstofvezelstructuur, waardoor een rondere bandvorm ontstaat voor superieure grip en handling plus extra zijwandondersteuning in bochten, allemaal zonder in te leveren op gewicht.
  • Hookless velgontwerp helpt het aerodynamische verlies te beperken en dankzij de doorlopende carbonvezelstructuur is de totale sterkte veel hoger.
  • Dynamic Balanced Lacing Technology resulteert in een stijver, efficiënter wielontwerp, zowel qua krachtoverdracht als in het bochtenwerk.
  • Doelgericht getunede aero carbon spaken bieden uitstekende aerodynamische eigenschappen, superieure stabiliteit bij variabele windrichting en het laagst mogelijke gewicht.
  • De 22,4 mm binnenbreedte van de velg zorgt voor een groter contactvlak met de band voor betere tractie en impactabsorptie, betere handling, meer vertrouwen en minder vermoeidheid van de berijder.
  • De nauwkeurig bewerkte R1-C30-naaf met lage wrijving vermindert de lagerbelasting aanzienlijk, aangezien keramische CADEX-lagers de efficiëntie verder verhogen door een lagere rolweerstand en 1,5x soepeler rijgedrag te bieden dan stalen lagers.
  • Een laag velgprofiel van 36 mm biedt uitstekende stabiliteit bij wisselende wind.

Specificaties

Rim MaterialCarbon
Rim TypeHookless Clincher
TubelessCADEX Tubeless System (rim tape and valve kit included)
Suggested Tire Size700 x 25C – 700 x 32C
Rim Height36mm
Rim Outer Width26mm
Rim Inner Width22.4mm
ETRTO622-22
Front HubCADEX R1-C30 Hub, Centerlock
Rear HubCADEX R1-C30 Hub, Ratchet Driver, Centerlock
Hub CompatibilityShimano 11 / SRAM XDR 12 / Campagnolo
BearingCADEX Ceramic Bearings
Front Axle100x12 Thru Axle
Rear Axle142x12 Thru Axle
Spokes (Front)Aero Carbon Spoke
Lacing (Front)DBL, 21H
Spokes (Rear)Aero Carbon Spoke
Lacing (Rear)DBL, 24H
Nipple TypeAlloy, Internal
Warranty2 year warranty
Incident Replacement5 Year (registered original owner only)
Weight (Pair)1302g
WheelSystem Weight Limit:285 lbs / 129 kg
Intended Usage

Technologies

Custom-Tuned DBL-Technologie

Dynamic Balanced Lacing garandeert dat spaken een optimale spanning hebben bij dynamische trapbelasting. Het resultaat is superieure stijfheid en efficiënte krachtoverbrenging.

Low Friction Hub

De naafonderdelen zijn zorgvuldig gefreesd om de wrijving in de lagers aanzienlijk terug te brengen. Bovendien zijn de flenzen van de naaf geoptimaliseerd, waardoor deze de hoge mate van spaakstijfheid beter kunnen ondersteunen. Die spaakstijfheid is te danken aan toepassing van DBL-technologie. Dat alles resulteert in een superefficiënt wiel met minimale weerstand en uitzonderlijke krachtoverbrenging.

Aero Carbon Spaken

Het aerodynamische design is doelbewust gekozen. Daardoor bieden de lichtgewicht spaken uitstekende aerodynamische eigenschappen en een superieure stabiliteit bij veranderende windrichting. Daarnaast wordt de laterale stijfheid gemaximaliseerd, voor meer efficiëntie tijdens beklimmingen en sprints. Dit alles bij het laagst mogelijke gewicht.

Keramische lagers

Duurzame, ultraharde keramische CADEX-lagers verhogen de rolefficiëntie van de naaf verder met een lagere rolweerstand en 1,5 x soepeler rijgedrag dan stalen lagers.

Hookless Velg Ontwerp

CADEX hookless velgen hebben een bredere binnenbreedte en een duurzame doorlopende constructie van de carbonvezels. Dit zorgt ervoor dat de band een rondere vorm krijgt voor superieure grip en betrouwbaar stuurgedrag in het bochtenwerk, zonder concessies te doen aan het gewicht. Daarnaast optimaliseert het hookless ontwerp de luchtstroom langs de band en zijkant velg.

Nauwkeurig versterkte lay-up

Carbonvezels met een zeer hoge treksterkte en het gebruik van hoge temperatuur bestendige Tg-resin versterken de velg op de meest cruciale punten, zonder dat ze onnodig gewicht toevoegen. Dit zorgt voor het hoogst mogelijke stijfheidsniveau, verticale flexibiliteit en stabiliteit.

Deze specificaties zijn met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Specificaties, beschikbaarheid, prijzen en kleuren kunnen echter zonder vooraankondiging wijzigen.