{{ product.ProductAward.Quote }}

CADEX 42 Disc Tubeless

MAXIMUM CONTROL

Het CADEX 42 Disc WheelSystem is voor fietsers die maximale veelzijdigheid willen en de remkracht van schijfremmen voor gebruik in heuvelachtig terrein en variabele omstandigheden. Dankzij het hookless velgontwerp voor optimale aerodynamica en duurzaamheid plus wrijvingsarme naven voor maximale kracht-efficiëntie én de extra controle van de schijfremmen, biedt het CADEX 42 Disc WheelSystem ongeëvenaarde prestaties bij een ultralaag gewicht.
1.199,95 € - 1.399,95 €

Kenmerken

  • Hookless velgontwerp helpt het aerodynamische verlies te beperken en dankzij de doorlopende carbonvezelstructuur is de totale sterkte veel hoger
  • Doelgericht getunede aero carbon spaken bieden uitstekende aerodynamische eigenschappen, superieure stabiliteit bij variabele windrichting en het laagst mogelijke gewicht
  • Specifieke Dynamic Balanced Lacing Technology resulteert in een stijver, efficiënter wielontwerp voor stevig praktijkgebruik
  • Door de nauwkeurig geplaatste versterkingen in de carbon lay-up wordt alleen carbonvezel gebruikt waar dat echt nodig is, zodat er een exceptioneel sterke constructie ontstaat zonder onnodig gewicht
  • Soepel draaiende naven elimineren de lagerfrictie waardoor potentieel vermogensverlies wordt gereduceerd

Specificaties

VelgmateriaalCarbon
Type velgHookless Clincher (Tubeless)
Velg hoogte42mm
Velg buitenbreedte23mm
Velg binnenbreedte19.4mm
VoornaafCADEX Low Friction Hub, Centerlock
AchternaafCADEX Low Friction Hub, Ratchet Driver, Centerlock
NaafcompatibiliteitShimano 11 / SRAM XDR 12
LagerAfgedicht precisielager
Vooras100x12 TA (niet meegeleverd)
Achteras142x12 TA (niet meegeleverd)
Spaak (voor)Aero Carbon Spaak
Spaakpatroon(voor)DBL, 21H
Spaken (achter)Aero Carbon Spaak
Spaakpatroon (achter)DBL, 24H
Type nippelAlu
Garantie2 jaar
Crash Replacement5 jaar (alleen voor de eerste eigenaar die geregistreerd is)
Gewicht (Paar)1327g
Intended Usage

Aero Carbon Spaken

Het aerodynamische design is doelbewust gekozen. Daardoor bieden de lichtgewicht spaken uitstekende aerodynamische eigenschappen en een superieure stabiliteit bij veranderende windrichting.

Custom-Tuned DBL-Technologie

Dynamic Balanced Lacing garandeert dat spaken een optimale spanning hebben bij dynamische trapbelasting. Het resultaat is superieure stijfheid en efficiënte krachtoverbrenging.

Hookless Velg Ontwerp

Het hookless ontwerp optimaliseert de luchtstroom tussen de band en zijkant van de velg. Op die manier is het aerodynamisch verlies zeer laag in vergelijking met standaard velgen met randen. De velgen zijn voorzien van in de lengterichting doorlopende carbonvezels, waardoor de totale constructiesterkte toeneemt.

Wrijvingsarme Naaf

De naafonderdelen zijn zorgvuldig gefreesd om de wrijving in de lagers aanzienlijk terug te brengen. Bovendien zijn de flenzen van de naaf geoptimaliseerd, waardoor deze de hoge mate van spaakstijfheid beter kunnen ondersteunen. Die spaakstijfheid is te danken aan toepassing van DBL-technologie. Dat alles resulteert in een superefficiënt wiel met minimale weerstand en uitzonderlijke krachtoverbrenging.

Nauwkeurig versterkte Lay-Up

Carbonvezels met een zeer hoge treksterkte en het gebruik van hoge temperatuur bestendige Tg-resin versterken de velg op de meest cruciale punten, zonder dat ze onnodig gewicht toevoegen. Dit zorgt voor het hoogst mogelijke stijfheidsniveau, verticale flexibiliteit en stabiliteit.

Deze specificaties zijn met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Giant houdt zich echter het recht voor specificaties, leverbaarheid, prijzen en kleuren zonder vooraankondiging te wijzigen.