CADEX Boost

Power and Comfort

De ultralichte CADEX Boost zet nieuwe maatstaven op het gebied van gewicht, ondersteuning van de rijder en comfort. Door de exclusieve AFCT-basis te koppelen aan een geïntegreerde zadelrail werd het mogelijk om een revolutionair carbon compositie zadelframe te ontwikkelen dat zorgt voor maximale krachtoverdracht en flexibiliteit zonder extra grammen. Daarnaast biedt onze Particle Flow Technology optimaal comfort en ondersteuning van de rijder.
Current price: 239 €

Kenmerken

  • Advanced Forged Composite Technology (AFCT) biedt een stijf carbon composite frame dat ongewenste flex elimineert en maximale krachtoverdracht garandeert
  • Geïntegreerd railontwerp vermindert het aantal drukpunten en vangt trillingen en schokken van het wegdek op
  • Afgeronde hoeken op de afgekorte neus verminderen de kans op schuurplekken tijdens het trappen
  • De vrij bewegende CADEX-specifieke ETPU-deeltjes helpen om drukpunten te verminderen door het gewicht over een breder contactgebied te verspreiden. Dat zorgt voor een steviger en tegelijkertijd comfortabeler gevoel

Specificaties

Gewicht138g
Rail materiaalCarbon met Advanced Forged Composite Technology
Rail diameter9mm
SchaalAdvanced Forged Composite Technology
ZadeldekMicrofiber
PaddingEVA+ETPU Particle Flow
Breedte149mm
Lengte246mm
Stack Hoogte44mm
UniClipGeschikt
KleurZwart
Intended Usage

Technologies

Particle Flow Technologie

Aan de bovenzijde van het zadel zitten zogeheten ETPU-deeltjes die kenmerkend voor CADEX zijn. Deze kleine, vrij bewegende delen vormen zich naar het bekken van de renner. Dit verkleint de kans op drukpunten. Daarbij wordt de druk van het lichaam over een groter deel van het zadel verdeeld. Hierdoor verbetert de stabiliteit en wordt het rijgevoel comfortabeler.

Advanced Forged Composite Technologie

Om de complex gevormde componenten van carbon te kunnen produceren, past CADEX een geavanceerde techniek onder hoge druk toe. Dankzij dit vormgevingsproces ontstaat een tweedelig zadelframe dat voor een perfecte balans zorgt tussen ondersteuning en comfort.

Geïntegreerde Rail

De geïntegreerde rail verhoogt het zitcomfort van de renner. CADEX heeft er namelijk voor gezorgd dat de renner de verbindingen tussen het zadel en de rail niet raakt. Dat voorkomt onprettige drukpunten. Bovendien helpt de railvorm de trillingen vanuit het wegdek te filteren en bespaart CADEX gewicht door de beperking van verbindingspunten.

Deze specificaties zijn met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Specificaties, beschikbaarheid, prijzen en kleuren kunnen echter zonder vooraankondiging wijzigen.