WAAROM CADEX HOOKLESS?


IMPROVED TIRE PERFORMANCE

In vergelijking met gehoekte velgprofielen heeft het CADEX hookless design een grotere velgbinnenbreedte. Daarom kan een smallere, lichtere band hetzelfde volume hebben als een grotere, zwaardere band. Het resultaat is een lichtere wiel/bandcombinatie.

Hookless velgen zorgen ook voor een rondere vorm van de band waardoor je een superieure grip en handling krijgt, plus meer ondersteuning van de zijwanden tijdens het nemen van bochten.

AERODYNAMICA

Het CADEX hookless ontwerp drukt de hieldraad verder naar buiten voor een naadloze luchtstroom tussen de band en de zijwand van de velg. Het resultaat is minder luchtweerstand en verbeterde aerodynamische prestaties in vergelijking met standaard gehoekte velgen.

DUURZAAMHEID

CADEX elimineert het hoekprofiel door middel van een innovatief productieproces waardoor het carbon velgmateriaal consistenter wordt toegepast. Dit proces zorgt in combinatie met het bredere velgbed voor een grotere duurzaamheid en hogere slagvastheid.

SPECIFIEKE UITDAGINGEN VOOR HOOKLESS RACEVELGEN

BANDENRETENTIE EN COMPATIBILITEIT

Net als elk ander modern tubeless systeem, moeten de diameters van de hieldraad en het velgbed zorgvuldig op elkaar worden afgestemd om een luchtdicht systeem te krijgen waarbij tevens de band stevig op de velg moet blijven zitten, ook als de rijder plotseling moet stoppen bij een lekke band. Als de diameter van de hieldraad te groot is, zal de band niet overeenkomen met de diameter van het velgbed. Op dezelfde manier geldt dat als de hieldraad niet sterk of stijf genoeg is, hij na verloop van tijd en bij hoge drukbelasting zal uitrekken en zijn originele diameter verliezen.

Als velgfabrikanten niet direct samenwerken met bandenfabrikanten bij het ontwerpen van nieuwe hookless velgen, kunnen de toleranties en het hieldraadmateriaal verschillen. Dit kan ertoe leiden dat het moeilijk is om banden en hookless velgen van verschillende fabrikanten te combineren.

WAT MAAKT CADEX BIJZONDER?


Het gebruik van alleen Kevlar als hieldraad heeft als nadeel dat het materiaal na verloop van tijd uitreikt waardoor de hieldraaddiameter wijzigt. Daarom hebben CADEX-banden een carbon en Kevlar composite hieldraad die sterk genoeg is om niet uit te rekken tijdens zware belasting. Samen met onze nauwkeurig gedefinieerde en tot 10,3 bar geteste banden- en velgbeddiameters, garandeert deze oplossing een luchtdichte constructie met een zeer hoge bandenretentie.

WELKE BANDENSPANNING EN WELKE BANDEN KAN IK GEBRUIKEN?


BANDENSPANNING

Ongeacht het type velg of band dat je gebruikt, zorg dat je nooit de maximale druk overschrijdt die op de velg of de band is aangegeven. Volg altijd de laagste van de twee aanbevolen drukaanduidingen.

COMPATIBILITEIT VAN BANDEN

CADEX tubeless banden zijn altijd de beste keuze voor CADEX Tubeless Wheelsystems. Kies je echter voor een niet-CADEX band, dan hebben we een lijst met banden gemaakt die we hebben getest en die 100% compatibel zijn met CADEX-velgen. Hieronder staat de meest recente lijst met geteste en geschikte banden:

CADEX OVERZICHT MET GESCHIKTE BANDEN

Merk/Model
Geschikte maten
700x23C
700x25C
700x28C
700x32C
CADEX RACE TUBELESS
GIANT GAVIA COURSE 0 TUBELESS
GIANT GAVIA COURSE 1 TUBELESS
GIANT GAVIA FONDO 0 TUBELESS
GIANT GAVIA FONDO 1 TUBELESS
GIANT GAVIA RACE 0 TUBELESS
GIANT GAVIA RACE 1 TUBELESS
GIANT GAVIA AC 0 TUBELESS
GIANT GAVIA AC 1 TUBELESS

Voor banden die niet op deze CADEX lijst met geschikte banden staan, werken we samen met de fabrikanten zodat updates kunnen worden gemaakt waardoor ze daarna wel geschikt zijn. Wees je ervan bewust dat als je een band kiest die niet op de CADEX lijst met geschikte banden staat, je dit op eigen risico doet. We kunnen niet garanderen dat de band correct en veilig functioneert in combinatie met het CADEX Tubeless Wheelsystem met een hookless velgbed.

Indien nodig kun je een binnenband gebruiken op een CADEX-velg tot op het moment dat de band die je gebruikt alsnog op de CADEX lijst met geschikte banden wordt geplaatst. Voor de duidelijkheid melden we echter dat CADEX-velgen zijn ontworpen om optimaal te presteren met een tubeless setup en zonder gebruik van een binnenband.