BANDRETENTIE EN COMPATIBILITEIT

Zoals bij elk modern tubeless systeem, moeten de toleranties van de hieldraaddiameter en de hookless velgdiameter van de zitting zorgvuldig worden gekalibreerd, om een ​​luchtdichte afdichting te creëren waardoor de band op de velg blijft en de renner veilig kan stoppen bij een lekke band. Als de diameter van het hieldraad van de band te groot is, komt deze niet overeen met de diameter van velg. Evenzo, als het materiaal van het hieldraad niet sterk of stijf genoeg is onder hoge druk, zal het hieldraad van de band na verloop van tijd rekken en verliest het zijn oorspronkelijke diameter.

Als velgfabrikanten niet rechtstreeks samenwerken met bandenfabrikanten bij het ontwerpen van nieuwe hookless velgen, kunnen toleranties en hielmaterialen variëren. Dit kan de werking van banden in combinatie met hookless velgen van verschillende fabrikanten bemoeilijken.

WAT MAAKT CADEX TUBELESS BANDEN BIJZONDER?

In plaats van hieldraad van alleen Kevlar te gebruiken, wat in de loop van de tijd kan uitrekken en zo tot gevaarlijke situaties kan leiden, hebben CADEX-banden een hieldraad van carbon en Kevlar die sterk genoeg is om uitrekken onder zware belasting te voorkomen. Dit, gecombineerd met onze nauwkeurig gedefinieerde hookless velg- en hieldraaddiameters, getest bij een druk tot 150 psi, garandeert een betrouwbare lucht- en bandretentie.

WELKE BANDEN KAN IK GEBRUIKEN?

CADEX-componenten zijn gebouwd om als systeem te worden gebruikt en CADEX-banden zijn de beste keuze voor gebruik met CADEX WheelSystems.

Als je echter liever een niet-CADEX-band gebruikt, zijn hieronder de banden met een aangegeven maximale druk van meer dan 72,5 psi (5 bar) die voldoen aan het CADEX-testprotocol voor gebruik met CADEX hookless velgen. Houd er rekening mee dat wanneer de maximale druk die wordt aangegeven op de zijwand van een band lager is dan 72,5 psi (5 bar), de band tubeless-compatibel is en niet wordt aangegeven als incompatibel met velgen zonder velgranden, deze band kan worden gebruikt met CADEX hookless WheelSystems, zonder genoemd te worden in onderstaand overzicht:

Brand / ModelTire Sizes
700x23C700x25C700x28C700x30C700x32C700x33C700x34C700x35C700x40C
CADEX AERO TUBELESS
CADEX AR TUBELESS
CADEX CLASSICS TUBELESS
CADEX GX TUBELESS
CADEX RACE TUBELESS
CONTINENTAL GP5000 S TR*
GIANT GAVIA COURSE 0 TUBELESS
GIANT GAVIA COURSE 1 TUBELESS
GIANT FONDO 0 TUBELESS
GIANT FONDO 1 TUBELESS
GIANT RACE 0 TUBELESS
GIANT RACE 1 TUBELESS
GIANT AC 0 TUBELESS
GIANT AC 1 TUBELESS
IRC FORMULA PRO HL TL RBCC
IRC FORMULA PRO HL TL X-GUARD
IRC FORMULA PRO HL TLR S-LIGHT
MAXXIS ALL TERRANE TR
MAXXIS HIGH ROAD TR
MAXXIS HIGH ROAD SL TR
MAXXIS VELOCITA AR TR
MICHELIN POWER CUP TL READY
MICHELIN POWER ROAD TUBELESS
PANARACER
PIRELLI CINTURATO VELO**
SCHWALBE ONE TLE
SCHWALBE PRO ONE TLE
VELOFLEX CORSA EVO TLR
VELOFLEX CORSA RACE TLR
VITTORIA CORSA N.EXT
VITTORIA CORSA PRO

* De Continental GP5000 S TR is specifiek gemaakt voor gebruik op hookless velgen, de Continental GP5000 TL kan niet gebruikt worden op hookless velgen.

** Enkel de Pirelli Cinturato Velo band met een maximum druk van 72 psi / 5 bar is geschikt voor gebruik op Giant hookless velgen.

WAT VOOR BANDENDRUK MOET IK GEBRUIKEN?

Banden met de juiste druk passen zich beter aan oneffenheden in de weg aan, absorberen schokken en zorgen ervoor dat je efficiënter en veiliger kunt rijden met meer comfort en controle. Zoals mountainbikers al lang weten, brengen banden die zijn opgepompt tot een hogere druk dan nodig is voor het terrein meer schokken over en offeren ze zowel snelheid als energie op, waardoor de rijder niet bezig kan zijn met wat hij wilt, namelijk de snelste zijn.

Lees meer

WELKE BANDEN KAN IK NIET GEBRUIKEN?

De volgende banden voldoen niet aan het CADEX-testprotocol en werken momenteel niet goed met CADEX hookless WheelSystems:

Brand / ModelTire Sizes
700x24C700x25C700x26C700x28C700x30C700x31C700x32C
CONTINENTAL GP5000 TL
PIRELLI CINTURATO
PIRELLI P ZERO RACE TLR SL
PIRELLI P ZERO RACE TLR
SPECIALIZED ROUBAIX PRO 2BLISS
VELOFLEX CORSA EVO TLR
VITTORIA CORSA TLR
VITTORIA RUBINO PRO TLR

Voor banden die niet aan het CADEX-testprotocol voldoen, werkt CADEX met deze bandenmerken zodat updates kunnen worden gemaakt om ze zo snel mogelijkcompatibel te maken voor CADEX hookless velgen.

Houd er rekening mee dat wanneer je ervoor kiest om een ​​band te gebruiken met een aangegeven maximale druk van meer dan 72,5 psi (5 bar) die niet op de lijst van banden staat die het CADEX-testprotocol hebben doorstaan, je dat doet op EIGEN RISICO, aangezien wij de werking van deze band met het CADEX hookless WheelSystem niet kunnen garanderen.

Houd er rekening mee dat wanneer de maximale druk die wordt aangegeven op de zijwand van een band lager is dan 72,5 psi (5 bar), de band tubeless-compatibel is en niet wordt aangegeven als incompatibel met hookless velgen, hij kan worden gebruikt met CADEX hookless WheelSystems, zonder in het 'Welke banden kan ik gebruiken' overzicht genoemd te worden.

Hoewel CADEX-banden zijn ontworpen voor optimaal gebruik met een CADEX hookless velg, is het mogelijk om een ​​CADEX-band te gebruiken op een velg met velgranden.

Indien nodig kan een binnenband op een CADEX hookless velg gebruikt worden, zolang de buitenband die gebruikt wordt maar voldoet aan het CADEX-testprotocol. Houd er echter rekening mee dat CADEX hookless velgen zijn ontworpen om het beste te presteren wanneer ze tubeless en zonder binnenband worden gebruikt.

Klik op de onderstaande link om een ​​uitleg van het CADEX-testprotocol en de testresultaten van de banden te downloaden: