HET CADEX VOORDEEL & WELKE BANDEN JE KUNT GEBRUIKEN

VERBETERDE BANDENPRESTATIES
In vergelijking met velgen met velgrand heeft het CADEX hookless ontwerp een bredere binnenbreedte van de velg, waardoor een kleinere, lichtere band hetzelfde volume heeft als een grotere, zwaardere band, wat resulteert in een lichtere wiel / bandcombinatie.
BETROUWBARE HANDLING
Hookless velgen helpen ook om een ​​meer ronde bandvorm te creëren die superieure grip en handling biedt, evenals extra zijwandondersteuning in bochten.
DUURZAAMHEID
CADEX elimineert velghaken door een innovatief productieproces dat een meer consistente toepassing van het koolstofvezelmateriaal van de velg mogelijk maakt. Dit proces, gecombineerd met een grotere binnebreedte van de velg, verbetert de duurzaamheid en impact weerstand.

BANDRETENTIE EN COMPATIBILITEIT

Zoals bij elk modern tubeless systeem, moeten de toleranties van de hieldraaddiameter en de hookless velgdiameter van de zitting zorgvuldig worden gekalibreerd, om een ​​luchtdichte afdichting te creëren waardoor de band op de velg blijft en de renner veilig kan stoppen bij een lekke band. Als de diameter van het hieldraad van de band te groot is, komt deze niet overeen met de diameter van velg. Evenzo, als het materiaal van het hieldraad niet sterk of stijf genoeg is onder hoge druk, zal het hieldraad van de band na verloop van tijd rekken en verliest het zijn oorspronkelijke diameter.

Als velgfabrikanten niet rechtstreeks samenwerken met bandenfabrikanten bij het ontwerpen van nieuwe hookless velgen, kunnen toleranties en hielmaterialen variëren. Dit kan de werking van banden in combinatie met hookless velgen van verschillende fabrikanten bemoeilijken.

WAT MAAKT CADEX BANDEN BIJZONDER?

In plaats van hieldraad van alleen Kevlar te gebruiken, wat in de loop van de tijd kan uitrekken en zo tot gevaarlijke situaties kan leiden, hebben CADEX-banden een hieldraad van carbon en Kevlar die sterk genoeg is om uitrekken onder zware belasting te voorkomen. Dit, gecombineerd met onze nauwkeurig gedefinieerde hookless velg- en hieldraaddiameters, getest bij een druk tot 150 psi, garandeert een betrouwbare lucht- en bandretentie.

WELKE BANDEN KAN IK GEBRUIKEN?

CADEX-componenten zijn gebouwd om als systeem te worden gebruikt en CADEX-banden zijn de beste keuze voor gebruik met CADEX WheelSystems.

Als je echter liever een niet-CADEX-band gebruikt, zijn hieronder de banden met een aangegeven maximale druk van meer dan 72,5 psi (5 bar) die voldoen aan het CADEX-testprotocol voor gebruik met CADEX hookless velgen. Houd er rekening mee dat wanneer de maximale druk die wordt aangegeven op de zijwand van een band lager is dan 72,5 psi (5 bar), de band tubeless-compatibel is en niet wordt aangegeven als incompatibel met velgen zonder velgranden, deze band kan worden gebruikt met CADEX hookless WheelSystems, zonder genoemd te worden in onderstaand overzicht:

Brand / ModelTire Sizes
700x23C700 x 25C700x28C700x30C700x32C700x33C700x40C
CADEX CLASSICS TUBELESS
CADEX RACE TUBELESS
GIANT GAVIA COURSE 0 TUBELESS
GIANT GAVIA COURSE 1 TUBELESS
GIANT FONDO 0 TUBELESS
GIANT FONDO 1 TUBELESS
GIANT RACE 0 TUBELESS
GIANT RACE 1 TUBELESS
GIANT AC 0 TUBELESS
GIANT AC 1 TUBELESS
SCHWALBE PRO ONE TLE
MAXXIS HIGH ROAD TR
MAXXIS ALL TERRANE TR
MAXXIS VELOCITA AR TR

Klik op de onderstaande link om een ​​uitleg van het CADEX-testprotocol en de testresultaten van de banden te downloaden:

WAT VOOR BANDENDRUK MOET IK GEBRUIKEN?

Banden met de juiste druk passen zich beter aan oneffenheden in de weg aan, absorberen schokken en zorgen ervoor dat je efficiënter en veiliger kunt rijden met meer comfort en controle. Zoals mountainbikers al lang weten, brengen banden die zijn opgepompt tot een hogere druk dan nodig is voor het terrein meer schokken over en offeren ze zowel snelheid als energie op, waardoor de rijder niet bezig kan zijn met wat hij wilt, namelijk de snelste zijn.

Lees meer

WELKE BANDEN KAN IK NIET GEBRUIKEN?

De volgende banden voldoen niet aan het CADEX-testprotocol en werken momenteel niet goed met CADEX hookless WheelSystems:

VITTORIA RUBINO PRO TLR 25C

VITTORIA CORSA TLR 25C

CONTINENTAL GP5000 TL 25C

PIRELLI CINTURATO 24C 26C

Voor banden die niet aan het CADEX-testprotocol voldoen, werkt CADEX met deze bandenmerken zodat updates kunnen worden gemaakt om ze zo snel mogelijkcompatibel te maken voor CADEX hookless velgen.

Houd er rekening mee dat wanneer je ervoor kiest om een ​​band te gebruiken met een aangegeven maximale druk van meer dan 72,5 psi (5 bar) die niet op de lijst van banden staat die het CADEX-testprotocol hebben doorstaan, je dat doet op EIGEN RISICO, aangezien wij de werking van deze band met het CADEX hookless WheelSystem niet kunnen garanderen.

Houd er rekening mee dat wanneer de maximale druk die wordt aangegeven op de zijwand van een band lager is dan 72,5 psi (5 bar), de band tubeless-compatibel is en niet wordt aangegeven als incompatibel met hookless velgen, hij kan worden gebruikt met CADEX hookless WheelSystems, zonder in het 'Welke banden kan ik gebruiken' overzicht genoemd te worden.

Hoewel CADEX-banden zijn ontworpen voor optimaal gebruik met een CADEX hookless velg, is het mogelijk om een ​​CADEX-band te gebruiken op een velg met velgranden.

Indien nodig kan een binnenband op een CADEX hookless velg gebruikt worden, zolang de buitenband die gebruikt wordt maar voldoet aan het CADEX-testprotocol. Houd er echter rekening mee dat CADEX hookless velgen zijn ontworpen om het beste te presteren wanneer ze tubeless en zonder binnenband worden gebruikt.

Klik op de onderstaande link om een ​​uitleg van het CADEX-testprotocol en de testresultaten van de banden te downloaden:

Brand / ModelTire Sizes
24C25C26C
VITTORIA RUBINO PRO TLR
VITTORIA CORSA TLR
CONTINENTAL GP5000 TL
PIRELLI CINTURATO

For tires that have failed the CADEX test protocol, CADEX is working with the tire brands so updates can be made to make them ready for CADEX hookless rims as soon as possible.

Please be aware that if you choose to use a tire with an indicated maximum pressure above 72.5psi (5 bar) that is not on the list of tires that have passed the CADEX test protocol, YOU DO SO AT YOUR OWN RISK, as the tire may not function properly with the CADEX hookless WheelSystem.

Please note that if the maximum pressure indicated on the sidewall of a tire is below 72.5psi (5 bar), the tire is tubeless compatible, and is not indicated as being incompatible with hookless rims, it can be used with CADEX hookless WheelSystems and does not have to appear on the ¨What Tires Can I Use” chart.

Although CADEX tires are designed for best use with a CADEX hookless rim, it is possible to use a CADEX tire on a hooked bead rim.

If necessary, you may use an inner tube on a CADEX hookless rim, so long as the tire you are using has passed the CADEX test protocol. However, please note that CADEX hookless rims are designed to perform best when set up as tubeless and used without an inner tube.

Click the link below to download an explanation of the CADEX test protocol as well as the test results of the tires: