Nieuw: Max 40 WheelSystem, Race GC-band en geïntegreerde sturen

donderdag 22 februari 2024

CADEX heeft verschillende producten toegevoegd aan de groeiende collectie onderdelen, waaronder de lichtste CADEX-wielset ooit, de Max 40 WheelSystem.

Het CADEX Max 40 WheelSystem is ontworpen voor lichtgewicht efficiëntie en biedt ook aerodynamische voordelen die zijn bewezen in laboratoriumtests. Met een gewicht van minder dan 1250 gram is het de lichtste high-performance WheelSystem ooit gecreëerd door CADEX. De nieuwe CADEX Race GC band met zijn 240 TPI Supple Race Casing is een ideale aanvulling op het Max 40 WheelSystem.

Ondanks zijn royale binnenvelgbreedte van 22,4 mm en een diepte van 40 mm, weegt het Max 40 WheelSystem slechts 1247 gram en levert het de beste stijfheid-gewichtsverhouding in zijn klasse. De basis van deze gewichtsbesparing en efficiënte krachtoverbrenging ligt in de ultrastijve CADEX Super Aero carbon spaken die naadloos zijn geïntegreerd in een dunne aerodynamische naafflens. In vergelijkingstests met andere topwielen toonde de Max 40 significant meer stijfheid aan zowel het voor- als het achterwiel dan de Lightweight Obermayer EVO en Syncros Capital SL. Het totale gewicht van de Max 40 in combinatie met zijn hoge laterale stijfheid plaatst het ook voor beide concurrenten in stijfheid-gewichtstests, terwijl zijn brede binnenvelgbreedte van 22,4 mm een naadloze interface creëert tussen de velg en de zijwand van de Race GC band voor een geoptimaliseerd aerodynamisch profiel. De lichtgewicht efficiëntie van het CADEX Max 40 WheelSystem maakt het de favoriete wielset voor de klimmers en klassementsrenners van Team Jayco AlUla in 2024.

"Met het Max 40 WheelSystem hebben we het beste allround racewiel ontworpen dat CADEX ooit heeft geproduceerd," aldus Jeff Schneider, Global Head of Product and Marketing voor CADEX. "Het is een wiel dat zich net zo thuis voelt in zijwind als op steile bergbeklimmingen. De 40 mm velgdiepte en 22,4 mm binnenbreedte zorgen voor de perfecte balans, waardoor stabiliteit en comfort worden toegevoegd met toonaangevende stijfheid-gewichtsverhouding aan een ideaal aerodynamisch profiel."

De nieuwe CADEX Race GC is een lichte tubeless band die balans brengt tussen een soepele rit en scherp bochtenwerk. De 240 TPI Supple Race Casing combineert verhoogde rolefficiëntie met bewezen Race Shield lekbescherming en weegt slechts 279 gram. Het bewezen RR-S compound van CADEX en een micro-profiel schouder zorgen voor betrouwbare grip onder uiteenlopende omstandigheden.

De CADEX Aero Integrated en CADEX Race Integrated sturen zijn beide lichte, volledig geïntegreerde carbon stuur- en stuurpencombinaties die de aerodynamica verbeteren dankzij interne kabelgeleiding. Het 325 gram wegende Aero Integrated stuur (420mm x 100mm), dat een meer afgevlakte bovensectie en een langere reach heeft, is ontworpen voor absolute snelheid, terwijl het 256 gram wegende Race Integrated stuur (420mm x 100mm), met zijn meer ovaalvormige bovensectie en verhoogde flare, speciaal is ontworpen voor controle en efficiëntie op lange, heuvelachtige dagen waar elke gram telt. Beide zijn verkrijgbaar in verschillende maten en hebben een computerbevestiging voorop. Het Aero Integrated stuur is compatibel met 1-1/4” en 1-1/8” en Giant OverDrive Aero balhoofdbuizen terwijl het Race Integrated stuur verkrijgbaar is in 1-1/8” en Giant OverDrive Aero compatibele configuraties.

Team Jayco AlUla rijder Michael Matthews won dit seizoen al de Gran Premio Castellón met behulp van het CADEX Aero Integrated stuur — zijn tweede racedag van 2024 en zijn eerste overwinning met de nieuwe geïntegreerde aero stuur- en stuurpencombinatie. "Het is altijd leuk om het seizoen te beginnen met een overwinning, vooral op dit nieuwe CADEX Aero stuur," zei Matthews. "Ik ben dol op de langere reach en het is stijf genoeg om al het vermogen te verwerken dat ik er tijdens die sprint in stop."

Delen