MAXIMALE VEELZIJDIGHEID EN LICHTGEWICHT AERO-PRESTATIES. MET EEN VELGHOOGTE VAN 42 MM, EEN HOOKLESS VELGONTWERP OM AERODYNAMICA, GEWICHT EN DUURZAAMHEID TE MAXIMALISEREN. TEL DAARBIJ DE LOW-FRICTION HUB OP,  OM MAXIMAAL VERMOGEN TE BEHOUDEN, ZODAT JIJ MET VERTROUWEN DE ALLESBESLISSENDE SPRINT AAN DURFT TE GAAN.

Meer informatie

HET CADEX-PRESTATIEVOORDEEL

Hookless carbon velgen met door CADEX ontwikkelde Dynamic Balanced Lacing (DBL) technologie  met gekalibreerde spaken bieden uitstekende duurzaamheid en aerodynamica bij een super laag gewicht. Gecombineerd met speciaal ontworpen CADEX Low-Friction Hubs die wrijving aanzienlijk verminderen om vermogensverlies te voorkomen, biedt de CADEX 42 optimale veelzijdigheid en snelheid met uitstekende aerodynamische prestaties.

MAXIMALE KRACHTOVERDRACHT

Onze CADEX Low Friction Hubs beperken direct vermogensverlies. Met de CADEX carbon spaken, die gespaakt zijn volgens de Dynamic Balanced Lacing Technology, krijgt het wiel een superieure stijfheid die resulteert in een hogere transmissie-efficiëntie.

ULTRALAAG GEWICHT

Nauwkeurige carbon lay-up zorgt ervoor dat carbonvezels alleen geplaatst worden waar dat voor de sterkte nodig is. Het vormt op die manier een exceptioneel robuuste constructie, terwijl de duurzame en stijve CADEX carbon spaken maximale prestaties bieden zonder onnodig gewicht toe te voegen.

SUPERIEURE AERODYNAMICA

Significante vermindering van frontale en zijdelingse luchtweerstand waardoor deze wielen bijna letterlijk vliegen en toch stabiel aanvoelen bij variabele wind. Door de ultralichte en aerodynamisch gevormde CADEX carbon spaken plus de hoekloos ontworpen velg met optimaal stromingsprofiel tussen band en zijwand van de velg, is het aerodynamische verlies drastisch verminderd en de efficiëntie gemaximaliseerd.

ULTIEME HANDLING

Het hookless velgontwerp met een bredere binnendiameter heeft een lager totaalgewicht waardoor de responsiviteit, acceleratie en handling verbeteren. Nauwkeurig versterkte carbon lay-up zorgt voor een ongeëvenaarde warmteafvoer en dat biedt in combinatie met CADEX remblokken superieure remprestaties onder alle omstandigheden.

Technologies

Aero Carbon Spaken

Het aerodynamische design is doelbewust gekozen. Daardoor bieden de lichtgewicht spaken uitstekende aerodynamische eigenschappen en een superieure stabiliteit bij veranderende windrichting. Daarnaast wordt de laterale stijfheid gemaximaliseerd, voor meer efficiëntie tijdens beklimmingen en sprints. Dit alles bij het laagst mogelijke gewicht.

Hookless Velg Ontwerp

CADEX hookless velgen hebben een bredere binnenbreedte en een duurzame doorlopende constructie van de carbonvezels. Dit zorgt ervoor dat de band een rondere vorm krijgt voor superieure grip en betrouwbaar stuurgedrag in het bochtenwerk, zonder concessies te doen aan het gewicht. Daarnaast optimaliseert het hookless ontwerp de luchtstroom langs de band en zijkant velg.

Custom-Tuned DBL-Technologie

Dynamic Balanced Lacing garandeert dat spaken een optimale spanning hebben bij dynamische trapbelasting. Het resultaat is superieure stijfheid en efficiënte krachtoverbrenging.

Low Friction Hub

De naafonderdelen zijn zorgvuldig gefreesd om de wrijving in de lagers aanzienlijk terug te brengen. Bovendien zijn de flenzen van de naaf geoptimaliseerd, waardoor deze de hoge mate van spaakstijfheid beter kunnen ondersteunen. Die spaakstijfheid is te danken aan toepassing van DBL-technologie. Dat alles resulteert in een superefficiënt wiel met minimale weerstand en uitzonderlijke krachtoverbrenging.

Nauwkeurig versterkte lay-up

Carbonvezels met een zeer hoge treksterkte en het gebruik van hoge temperatuur bestendige Tg-resin versterken de velg op de meest cruciale punten, zonder dat ze onnodig gewicht toevoegen. Dit zorgt voor het hoogst mogelijke stijfheidsniveau, verticale flexibiliteit en stabiliteit.