De situaties in wegwedstrijden en tijdens ritten veranderen voortdurend. Je krijgt te maken met beklimmingen en afdalingen. Er zijn snelle, vlakke stukken en lastige bochten. En waar je de ene keer in peloton rijdt, trek je er de andere keer solo op uit. Het nieuwe CADEX 50 Ultra Disc WheelSystem richt zich op al deze aspecten van de wielersport. Alle onderdelen – de velgen, spaken en naven – zijn ontworpen om de luchtweerstand te minimaliseren, zonder enige compromissen. De wielset troeft de concurrentie af op het gebied van aerodynamica, gewicht, stijfheid en algemene efficiëntie.

TESTING THE CADEX 50 ULTRA

LEARN MORE

AERO IN DE PRAKTIJK

Snelle wielen onderscheiden zich van gewone wielen doordat ze beter kunnen omgaan met de verschillende, steeds veranderende krachten tijdens het rijden. Een van deze krachten is luchtweerstand. Die speelt vooral bij hogere snelheden een rol. Elk element van deze wielset is ontworpen om de weerstand te minimaliseren, ongeacht het routeprofiel. De wielset met 50 millimeter hoge carbon velgen, Super Aero spaken en gloednieuwe aeronaven is als compleet systeem ontwikkeld en de snelste in zijn soort, met dank aan uitvoerige tests in de windtunnel en in de praktijk.

DE MEESTE EFFICIËNTIE

Of je nu sprint, in de aanval gaat of aan kop van een groep sleurt, de efficiëntie van de wielen is groot. Dankzij kleine winstpunten bespaar je kostbare seconden, ligt je gemiddelde snelheid hoger en houd je energie over. Vederlichte CADEX Super Aero spaken van carbon snijden door de wind en brengen snelheid. De Dynamic Balanced Lacing (DBL) technologie plaatst de spaken onder een bredere spaakhoek en verdeelt de spanning onder pedaaldruk, waardoor een stijver en efficiënter wiel met uitstekende krachtoverbrenging ontstaat.

Een ongekend laag gewicht van 1.349 gram verbetert de zijdelingse stijfheid-gewichtsverhouding (tot 41,4 procent) in vergelijking met concurrerende wielen. Een volledig nieuwe, wrijvingsarme vrijloopnaaf met keramische lagers vermindert het vermogensverlies met 30 procent.

ZIJDELINGSE STIJFHEID EN OVERBRENGINGSSTIJFHEID

Om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk kracht wordt verspild, moeten zowel de zijdelingse buiging als de torsieflex tot een minimum worden beperkt. Het voorwiel van de CADEX 50 Ultra Disc heeft de hoogste zijdelingse stijfheid van alle concurrenten. Het wiel verslaat daarmee de Zipp 454 NSW (met 18,8 procent) en de Roval Rapide CLX (met 40,6 procent). Het wiel is tegelijkertijd de lichtste van de groep. Ook het achterwiel van de CADEX 50 heeft de hoogste zijdelingse stijfheid van allemaal. Het wiel is meer dan 14 procent stijver dan de nummer twee. Voor wat betreft de overbrengingsstijfheid verslaat de CADEX 50 Ultra Disc de op één na beste met meer dan 27 procent. De krachtoverbrenging is zodoende superieur.

SUPER STABILITEIT

Aerodynamische efficiëntie en een laag gewicht zijn vanzelfsprekend belangrijk, maar een wiel is pas echt hoogwaardig als het ook vertrouwen geeft tijdens het afdalen, in de bochten en bij zijwind.

Het 50 millimeter hoge aerovelgprofiel en de Super Aero spaken waarborgen de voorwaartse snelheid en controle onder alle soorten omstandigheden. Daarnaast zorgen een grotere binnenvelgbreedte (22,4 millimeter) en grotere haakloze hielbreedte (3,8 millimeter) voor meer ondersteuning voor banden met een groter volume en verbeteren deze de stijfheid van de zijwand voor betere wegligging en prestaties in bochten.

Technologies

Keramische lagers

Duurzame, ultraharde keramische CADEX-lagers verhogen de rolefficiëntie van de naaf verder met een lagere rolweerstand en 1,5 x soepeler rijgedrag dan stalen lagers.

Hookless Velg Ontwerp

CADEX hookless velgen hebben een bredere binnenbreedte en een duurzame doorlopende constructie van de carbonvezels. Dit zorgt ervoor dat de band een rondere vorm krijgt voor superieure grip en betrouwbaar stuurgedrag in het bochtenwerk, zonder concessies te doen aan het gewicht. Daarnaast optimaliseert het hookless ontwerp de luchtstroom langs de band en zijkant velg.

Custom-Tuned DBL-Technologie

Dynamic Balanced Lacing garandeert dat spaken een optimale spanning hebben bij dynamische trapbelasting. Het resultaat is superieure stijfheid en efficiënte krachtoverbrenging.

Nauwkeurig versterkte lay-up

Carbonvezels met een zeer hoge treksterkte en het gebruik van hoge temperatuur bestendige Tg-resin versterken de velg op de meest cruciale punten, zonder dat ze onnodig gewicht toevoegen. Dit zorgt voor het hoogst mogelijke stijfheidsniveau, verticale flexibiliteit en stabiliteit.

CADEX R3-C40 aero-naaf

Nauwkeurig gefreesde CADEX R3-C40 aero-naaf vermindert de lagerbelasting aanzienlijk, en CADEX keramische lagers produceren 1,5 keer minder wrijving dan stalen lagers.

CADEX Super Aero Carbon Spaken

Ultra-lichtgewicht CADEX aero carbon spaken met hoge treksterkte minimaliseren de zijdelingse flex voor meer efficiëntie bij het accelereren en klimmen. Ze hebben een speciaal ontworpen vorm voor goede aerodynamische eigenschappen en een superieure stabiliteit bij veranderende wind.