Hoe maak je een wegband sneller? Dat begint met het belangrijkste: de keuze voor een verbeterd premium compound voor minimale rolweerstand en een snel loopvlakprofiel dat ook de grip in bochten ten goede komt. Bij de nieuwe CADEX Aero Tire is dat de basis geweest. We zijn nog een stap verder gegaan door naar de algehele aeroprestaties te kijken van het wiel in combinatie met de band. Voor maximale snelheid hebben we een geïntegreerd ontwerp ontwikkeld.

Meer informatie

GEÏNTEGREERDE AERODYNAMICA

We hebben uitgebreide computerberekeningen op het gebied van luchtstroming (CFD) en windtunnelanalyses uitgevoerd. Dit alles om een ovaal profiel te creëren met dunnere zijwanden en een dikker middendeel, zodat de band een gestroomlijnd geheel vormt in combinatie met CADEX wielen en andere haakloze aerovelgen. Het aerodynamisch voordeel is in het lab getest en bewezen.

ULTRA-EFFICIËNT

De dunne zijwanden en het dikke middendeel creëren een ovaal profiel voor een smal contactvlak en een lagere rolweerstand. Gecombineerd met een slick middenloopvlak en de gloednieuwe RR-A compound met lage rolweerstand en 15 procent hogere rolefficiëntie (dan de RR-S compound) vermindert het vermogensverlies en verbetert de efficiëntie.

SNEL ONDER ALLE OMSTANDIGHEDEN

De 170 TPI CADEX Supple Race Casing (het karkas) en een nieuw microprofiel op de schouder zorgen samen voor een soepele rijkwaliteit, grip in de bochten en een effectieve waterafvoer. De Race Shield bescherming tegen lekrijden vergroot de veiligheid en zekerheid als je langere afstanden rijdt.

Technologies

Race Shield Lekbescherming

Race Shield is een exclusieve, ultralichte en snijbestendige Kevlar®-laag die in het karkas verwerkt zit. De lekbescherming is daardoor van een zeer hoog niveau. Race Shield doet geen enkel compromis als het gaat om snelheid of rijgevoel.

RR-A Compound

Een geavanceerde rubbersamenstelling op basis van silica voor maximale snelheid. RR-A heeft een lagere rolweerstand en biedt betrouwbare grip in bochten, vooral onder natte omstandigheden.

Supple Race Casing (SRC)

Single-layer Supple Race Casing (SRC) delivers an incredibly supple and comfortable ride with superior rolling efficiency at a super low weight.