Met zijn soepele combinatie van snelheid, grip en duurzaamheid is de nieuwe Race GC tubeless band alles wat een rijder zou kunnen wensen in een hoogwaardige raceband. Een zeer soepele behuizing gebruikt minder lagen dan de vorige generatie om oneffenheden in de weg beter op te vangen en tegelijkertijd de rol-efficiëntie te verbeteren.

Meer informatie

SNELHEIDSBOOST

Een opnieuw ontworpen 240 TPI Supple Race behuizing absorbeert weg oneffenheden en verhoogt de rol efficiëntie. Door minder behuizingslagen te gebruiken, wordt de wrijving met wegoppervlakken verminderd, wat resulteert in een 18 procent lagere rolweerstand vergeleken met het vorige model. De volgende generatie Race GC maakt ook gebruik van het bewezen RR-S Compound voor snelheid en grip.

LICHTGEWICHT EN DUURZAAM

Een vermindering van de behuizingslagen resulteert in een duurzame band van 279 gram die ook beschermd wordt door Race Shield snijbestendig Kevlar® materiaal om puncties te weerstaan zonder snelheid of weggevoel te compromitteren.

COMPLETE CONTROLE

Een verbeterde Supple Race-behuizing betekent minder banddeflectie voor betere controle op ruwe oppervlakken. Een opnieuw ontworpen bandprofiel met minder hoge zijwanden en uitstekende schouders aan de randen verbetert de stabiliteit in bochten en sprints. En een glad middenloopvlak met een opnieuw ontworpen microprofiel loopvlak op de schouders verbetert de snelheid zonder grip te verliezen.

Technologies

Race Shield Lekbescherming

Race Shield is een exclusieve, ultralichte en snijbestendige Kevlar®-laag die in het karkas verwerkt zit. De lekbescherming is daardoor van een zeer hoog niveau. Race Shield doet geen enkel compromis als het gaat om snelheid of rijgevoel.

RR-S Compound

RR-S is een hypermoderne silica-compound voor eliterenners die ultieme snelheid en grip verlangen. In vergelijking met een standaard compound van een raceband is de rolweerstand van de RR-S significant lager. Renners hebben daarbij merkbaar meer grip in de bochten, met name op nat wegdek.

240 TPI Soepele Race Behuizing

De 240 TPI Soepele Race Behuizing plaatst lagen strategisch alleen waar nodig, waardoor een uitzonderlijk soepele en comfortabele rit wordt gegarandeerd. Deze ontwerp optimaliseert de rol-efficiëntie, terwijl het indrukwekkend lage gewicht behouden blijft.