De WheelSystems van CADEX staan garant voor superieure krachtoverbrenging, aerodynamica en een hoge mate van responsiviteit. Kenmerkend is bovendien het lage gewicht. CCC Team is een fervent gebruiker van de CADEX WheelSystems.

Meer informatie

HET CADEX-VOORDEEL

Gloednieuwe hookless carbon velgen met spaken die volgens de beproefde Dynamic Balanced Lacing (DBL) technologie zijn gekalibreerd, bieden een uitmuntende duurzaamheid en aerodynamica bij een superlaag gewicht. Gecombineerd met functioneel ontworpen naven die de wrijving verminderen en daarmee vermogensverlies elimineren, biedt de CADEX 42 wheelsystem optimale veelzijdigheid en prestaties bij het rijden op gevarieerd terrein, terwijl de CADEX 65 maximale aero-voordelen heeft met een solide stabiliteit bij variabele wind.

MAXIMALE KRACHTOVERBRENGING

Onze CADEX wrijvingsarme naven beperken direct vermogensverlies. Met de CADEX carbon spaken die gespaakt zijn volgens de Dynamic Balanced Lacing technology krijgt het wiel een superieure stijfheid die resulteert in een hogere transmissie-efficiëntie.

ULTRALAAG GEWICHT

Nauwkeurige carbon lay-up zorgt ervoor dat carbonvezels alleen geplaatst worden waar dat voor de sterkte nodig is. Het vormt op die manier een exceptioneel robuuste constructie, terwijl de duurzame en stijve CADEX carbon spaken maximale prestaties bieden zonder onnodig gewicht toe te voegen.

SUPERIEURE AERODYNAMICA

Significante vermindering van frontale en zijdelingse luchtweerstand waardoor deze wielen bijna letterlijk vliegen en toch stabiel aanvoelen bij variabele wind. Door de ultralichte en aerodynamisch gevormde CADEX carbon spaken plus de hoekloos ontworpen velg met optimaal stromingsprofiel tussen band en zijwand van de velg, is het aerodynamische verlies drastisch verminderd en de efficiëntie gemaximaliseerd.

ULTIEME HANDLING

Het hoekloze velgontwerp met een bredere binnendiameter heeft een lager totaalgewicht waardoor de responsiviteit, acceleratie en handling verbeteren. Nauwkeurig versterkte carbon lay-up zorgt voor een ongeëvenaarde warmteafvoer en dat biedt in combinatie met CADEX remblokken superieure remprestaties onder alle omstandigheden.

Custom-Tuned DBL-Technologie

Dynamic Balanced Lacing garandeert dat spaken een optimale spanning hebben bij dynamische trapbelasting. Het resultaat is superieure stijfheid en efficiënte krachtoverbrenging.

Hookless Velg Ontwerp

Het hookless ontwerp optimaliseert de luchtstroom tussen de band en zijkant van de velg. Op die manier is het aerodynamisch verlies zeer laag in vergelijking met standaard velgen met randen. De velgen zijn voorzien van in de lengterichting doorlopende carbonvezels, waardoor de totale constructiesterkte toeneemt.

Nauwkeurig versterkte Lay-Up

Carbonvezels met een zeer hoge treksterkte en het gebruik van hoge temperatuur bestendige Tg-resin versterken de velg op de meest cruciale punten, zonder dat ze onnodig gewicht toevoegen. Dit zorgt voor het hoogst mogelijke stijfheidsniveau, verticale flexibiliteit en stabiliteit.

Wrijvingsarme Naaf

De naafonderdelen zijn zorgvuldig gefreesd om de wrijving in de lagers aanzienlijk terug te brengen. Bovendien zijn de flenzen van de naaf geoptimaliseerd, waardoor deze de hoge mate van spaakstijfheid beter kunnen ondersteunen. Die spaakstijfheid is te danken aan toepassing van DBL-technologie. Dat alles resulteert in een superefficiënt wiel met minimale weerstand en uitzonderlijke krachtoverbrenging.

Aero Carbon Spaken

Het aerodynamische design is doelbewust gekozen. Daardoor bieden de lichtgewicht spaken uitstekende aerodynamische eigenschappen en een superieure stabiliteit bij veranderende windrichting.