Het is niet afgeleid van een racefiets, of zelfs een tijdritfiets. Het speelt niet volgens die regels. De geheel nieuwe CADEX Tri-frameset is een triatlonmachine zonder beperkingen. Het is ontworpen, ontwikkeld en op de proef gesteld door 's werelds snelste triatleten in een gedurfde zoektocht om de sport vooruit te helpen. Het herschrijft de regels. Er is niets conventioneels aan deze fiets. Het frame, met zijn radicale monocoque-ontwerp, ontgrendelt een nieuw niveau van aero-efficiëntie. Het geeft triatleten een geheel nieuwe manier om toegang te krijgen tot voeding, hydratatie en andere benodigdheden vanaf hun racepositie zonder dat de wind het ooit merkt. Het zit allemaal goed daar, weggestopt in de aerodynamische onderbuis, onzichtbaar voor de wind.

Snel zijn in een windtunnel is niet genoeg. Om echte winst te maken in een Ironman-race, moet een atleet 180 km lang zijn aero-geoptimaliseerde rijpositie behouden. Daarom maakt het CADEX Tri-frame het gemakkelijk om een persoonlijke pasvorm te bereiken. Het biedt bijna eindeloze incrementele aanpassingsopties met meer dan 1.000 pasvormconfiguraties. En omdat niet iedereen met een persoonlijke monteur reist, is er minder hardware om mee te rommelen. Eenvoudige spacers en minder schroeven. De netjes geïntegreerde kabels hoeven niet bij elke cockpitafstelling te worden omgeleid. Dat betekent dat het voor rijders van alle lengtes en lichaamsafmetingen gemakkelijker is om een perfecte pasvorm te kiezen die urenlang kracht, aero-efficiëntie en comfort combineert.

Wil je bewijs? Zoek niet verder dan de Ironman Wereldkampioenschappen in St. George. Dat is waar Kristian Blummenfelt zijn prototype CADEX Tri-frame gebruikte om alles te winnen tijdens zijn allereerste poging tot de Ironman Worlds. Kristian heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van deze fiets. Hij is de perfecte atleet om dingen vooruit te helpen, hij staat bekend om zijn harde racestijl, meedogenloze training en onwil om de status-quo te accepteren. Zo brak Kristian het wereldrecord Ironman 70.3 met vijf minuten en werd hij de eerste triatleet die de Olympische Spelen en het Ironman Wereldkampioenschap won in een tijdsbestek van een jaar.

De CADEX Tri-frameset was ook een sleutelfactor in Kristian's historische Sub7-overwinning, toen hij de zeven uur durende Ironman-afstand verbrak. In samenwerking met een ondersteunende cast van sportwetenschappers, atleten en technici, waaronder het CADEX-engineeringteam, deed Kristian wat eerder voor onmogelijk werd gehouden en overschreed hij de grens met een verbazingwekkende tijd van 6:44:25.

Daar is deze fiets voor gemaakt. Om nieuwe PR's in te stellen. Om records te breken. Om opnieuw te bedenken wat er mogelijk is in de sport van triatlon.

PERSOONLIJKE PASVORM

Een van de meest fundamentele prestatiefactoren van een triatlonfiets is hoe hij bij de atleet past. Er is een reden dat professionele triatleten en hun coaches tot het uiterste gaan om dit goed te krijgen - een perfecte pasvorm stelt de rijder in staat om maximaal vermogen te produceren in de meest aerodynamische positie die mogelijk is, terwijl hij comfortabel blijft over lange afstanden.

Een primaire doelstelling van de CADEX Tri frameset was om het voor atleten van alle lengtes en lichaamsafmetingen gemakkelijker te maken om een perfecte pasvorm te bereiken. Het CADEX-engineeringteam begon met het verzamelen van dimensionale gegevens uit de echte wereld van 150 professionele en amateur-triatleten. Dit proces leidde tot de creatie van vijf framematen: XXS, XS, S, M en L.

Van daaruit keek het team naar de stapel- en bereikgegevens en configureerde vervolgens manieren voor elke rijder, ongeacht de framemaat die ze kiezen, om deze kritieke pasvormfactoren gemakkelijk en gemakkelijker aan te passen. Het gaat niet alleen om lengte, beenlengte en lichaamsverhoudingen. Atleten met vergelijkbare lichaamsafmetingen kunnen zeer verschillende fietsopstellingen hebben, afhankelijk van variabelen zoals flexibiliteit, kernkracht en gewenste raceafstand.

ONAFHANKELIJKE INTEGRATIE

Naast de framemaat komt het hebben van een perfecte pasvorm neer op het aanpassen van de belangrijkste contactpunten, waaronder de pedalen, het zadel, de basisstang, armleuningen en stangverlengingen. De CADEX Tri-fiets maakt het gemakkelijk om de cockpitcomponenten aan te passen met behulp van eenvoudige hardware.

De algehele structuur van de cockpit is geïntegreerd, maar de opstellingen zijn onafhankelijk. De armverlengingen, ontworpen in samenwerking met de toonaangevende fabrikant van componenten Sync Ergonomics, kunnen naar voren en naar achteren worden bewogen en de hoeken kunnen worden gewijzigd zonder dat er spacers hoeven te worden verwijderd. Met dit systeem kun je de stack verhogen of verlagen zonder de verlengstangen te verplaatsen. En het quick-release spacer-systeem zorgt ervoor dat de kabelgeleiding op zijn plaats blijft tijdens het maken van deze aanpassingen.

POWER POSITIE

De effectieve zitbuishoek kan worden aangepast door de zadelpositie te wijzigen. De achterste klem op de zadelpen zorgt voor een onafhankelijk zadelafstelbereik van 70 mm. Wanneer het zadel helemaal naar achteren wordt geduwd (rode lijn), is de effectieve zitbuishoek 76 graden. In de meest voorwaartse stand (groene lijn) is de zitbuishoek 80 graden.

Voor Ironman-triatleten zoals Kristian Blummenfelt vormen al deze aanpassingsmogelijkheden de winnende formule. "We zijn constant op zoek naar manieren om de aerodynamica, trapefficiëntie en natuurlijk comfort te verbeteren", zei Blummenfelt. “In de loop van 180 km tellen kleine veranderingen op. En soms werkt wat in de windtunnel werkt niet zo goed op de weg. De mogelijkheid om deze aanpassingen snel en gemakkelijk te maken, is een game-changer wanneer je probeert je positie en pasvorm te optimaliseren.

ENDURANCE AERO

Aero zijn voor 40 km of zelfs 80 km is niet genoeg. Om een Ironman-race te winnen of een nieuwe PR neer te zetten, moet een rijder in staat zijn om de meest aerodynamische positie vast te houden gedurende het hele fietstraject van 180 km. Dat was de leidende filosofie achter de CADEX Tri-frameset: Aero-prestaties gaan verder dan windtunnelgegevens. Het gaat om haalbare winsten voor echte racers.

Het begint met de vormen, lijnen en hoeken van de frameset zelf. De buis is voorzien van AeroSystem Shaping Technology, die gebruikmaakt van Computational Fluid Dynamics en windtunnelgegevens om elke buisvorm te optimaliseren om superieure aerodynamische prestaties te creëren.

Als je de fiets van voren bekijkt, is het meest opvallende ontwerpelement de vork. De wijd gespreide poten zorgen ervoor dat lucht netjes door en rond hun lange profiel met bladen kan stromen, waardoor de luchtstroom langs de bewegende benen van de rijder naar de gestroomlijnde achterkant van de fiets wordt geleid. Uitgebreide windtunneltests hebben aangetoond dat dit ontwerp de blokkering van de luchtstroom aan de voorkant van de fiets vermindert en de algehele weerstand van de rijder en de fiets minimaliseert.

De vorkpoten met bladen maken deel uit van een dual-crown ontwerp, waarbij de poten zich naar boven uitstrekken in de cockpit. Dit biedt het secundaire voordeel van het creëren van een extreem stijve voorkant, waardoor de flex in de basisbalk en verlengingen worden verminderd om de algehele handling van de fiets te verbeteren.

De vorkpoten maken deel uit van een holistisch aero-systeem dat eveneens wijdverspreid en horizontaal staande achtervorken omvat. Deze staande achtervorken zijn uitgelijnd met de vorkbreedte. Traditionele zadelsteunen strekken zich recht uit van de achterste uitvaleinden naar de zitbuis, maar de zadelsteunen van het CADEX Tri-frame maken een hoek naar boven en iets naar voren vanaf de achterwielas in een bijna verticaal pad, en buigen dan scherp naar de zadelbuis om een horizontale lijn. Dit minimaliseert hun contactoppervlak omdat lucht vrij door de achterkant van de fiets stroomt, waardoor de luchtweerstand wordt verminderd en de aerodynamische prestaties worden verbeterd. Dit ontwerp versterkt ook de stijfheid aan de achterkant van de fiets, waardoor de krachtoverbrenging naar het achterwiel wordt verbeterd.

RACE-READY INTEGRATIE

TOTALE EFFICIËNTIE

Vanaf het begin was het uiteindelijke doel van het CADEX Tri-project om een fiets te produceren met compromisloze efficiëntie voor echte Ironman-races. Het frame super aero, licht en stijf maken alleen voor het lab was niet genoeg. Het moest winnen waar het telt: op het parcours.

De CADEX Tri-frameset is ontworpen met de hoogste kwaliteit T1000-carbon en met geavanceerde lay-uptechnieken en biedt toonaangevende trap- en torsiestijfheid in zijn klasse met een totaalgewicht van iets minder dan 4577 gram. Deze uitzonderlijke verhouding tussen stijfheid en gewicht betekent dat er geen watt wordt verspild bij elke pedaalslag. In combinatie met een ultra-aanpasbare pasvorm, baanbrekende aero-technologie voor uithoudingsvermogen en een volledig geïntegreerd hydratatie- en voedingssysteem, is het resultaat een recordbrekende totale efficiëntie.

COMPLETE REISOPLOSSING

Reizen is een groot onderdeel van de raceroutine van elke triatleet. Het stroomlijnen van het proces om een fiets naar de startlijn te krijgen, kan helpen om stress te verminderen en de race-ervaring te verbeteren. De CADEX Tri-frameset heeft hier rekening mee gehouden in het algehele ontwerp, waardoor de benodigde hoeveelheid demontage en montage tot een minimum wordt beperkt. De frameset wordt ook geleverd met een speciaal gebouwde Topeak-reiskoffer.

De basisbalk en verlengstukken zijn ontworpen om gemakkelijk in te klappen tot een compact formaat dat in de reiskoffer kan worden geladen zonder de onderdelen te hoeven demonteren. De reiskoffer is gemaakt met een stevige schaal van polycarbonaat die een hoge impactbescherming biedt. Het heeft wielen om het reizen naar de luchthaven gemakkelijker te maken en voldoet aan de bagagebeperkingen van luchtvaartmaatschappijen.

De koffer bevat beschermingshoezen aan de binnenkant, een aandrijflijnafdekking en een frameset-montagesysteem om de frameset beschermd en veilig in de koffer te houden. Het montagesysteem kan ook als mini-werkstandaard worden gebruikt.